Nagy öröm számunkra, ha digitális korunkban az ifjúság is érdeklődve fordul a könyvek, a nyomtatott alkotások felé. Fontos, hogy a papír alapú termékek ne kopjanak ki a hétköznapokból, hisz irodalmunk és sajtónk is közös örökség számunkra, emellett a digitális tartalmak közel sem olyan időtállók, mint nyomtatott társaik.

A szent cél érdekében az Nyomdász Szövetség 11 tagja, köztük a IV. kerületben a Pauker Nyomda, az OSG Hungaryvel összefogva idén szeptemberben egy csodás projektet valósított meg, szerencsére szívet melengető sikerre – országosan 24 intézmény több, mint 2000, 10 és 14 év közötti kisdiákjának hirdettünk rajzpályázatot, melynek keretében 8 különböző, papír-és nyomdaipari ismeretekről szóló témában alkottak számunkra csodálatos pályaműveket.

Itt Újpesten zsűri is a feladat nemességéhez mérten állt össze – a műveket többek között Vértes Gábor ügyvezető igazgató, Szunyoghy András rajművész, szerző, Nagy Gábor György festőművész-rajztanár és Mile Csaba ügyvezető igazgató bírálta el, a zsűri elnöke Kocsis András, a Kossuth Kiadó vezérigazgatója volt.

A nyolc kategória első helyezettje országos fordulóra juthatott tovább, ahol értékes nyereményekért folyt a küzdelem – ezzel együtt is mi a legnagyobb érdemnek azt tartjuk, hogy ennyi lelkes kisgyermeket sikerült megszólítanunk, és talán meg is nyernünk a nyomdászat ügyének.

s_boglarka_i__hely_1280x800