Kapcsolatfelvétel

Cégnév Cégnév megadása kötelező! (Minimum 3 karakter)
Név Név megadása kötelező! (Minimum 4 karakter)
Telefonszám Telefonszám megadása kötelező!
E-mail cím E-mail cím megadása kötelező!
Ajánlatkérés
  Küldés folyamatban...


PÁLYÁZATI PROJEKT:
2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00351

Projekt részletezése:

A projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00351
Kedvezményezett neve: PAUKER HOLDING Nyomdaipari és Kereskedelmi Kft.
Projekt címe: SPE nyomdaipari termékek előállítását lehetővé tevő gyártástechnológia és szolgáltatás kifejlesztése RFID és elektrokromatikus modulok integrálásával
Szerződött támogatás összege: 370.288.500.- Ft
Támogatás mértéke: 58,84%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 12. 31

Projekt leírása


A nemzetközi és a hazai nyomdaipar egyre inkább nyitottá válik az új nyomtatható elektronikákat alkalmazó innovatív nyomdatechnológiák iránt. A telekommunikáció területén végbemenő jelentős fejlesztések mára lehetővé tették, hogy ultravékony technológiák jelenhessenek meg olyan területeken is, amelyek árérzékenységük miatt és a régebbi chipek nagyobb mérete miatta eddig ezt nem tették lehetővé. Az RFID és az elektrokromatikus nyomtatható áramkörök most értek el arra a szintre, hogy a nyomdaipar számára valódi, széles körben alkalmazható piaci lehetőséget jelenthessenek.

K+F projektünk célja egy új innovatív SPE (Smart Printable Electronic) nyomdai gyártástechnológia és egy szolgáltatás kialakítása, amellyel az RFID tag-eket és az elektrokromatikus elemeket széleskörűen, egységesen lehet nyomdai és kötészeti eszközökkel könyvek, magazinok, prospektusok gerincébe integrálni, borítókon elhelyezni. A kialakítandó technológia két jól elhatárolható területből áll:
(1) Az Ultravékony RFID chipek automatizált kötészeti eljárással történő könyvgerincbe integrálásásának gyártástechnológiája és a technológiát biztosító bővítő berendezés kifejlesztése.

(2) A nyomdai technológiával gyártható elektrokromatikus felületek, okos biztonsági zárjegyek gyártástechnológiájának előállítása.

Az RFID tag-ek automatizált nyomdaipari alkalmazását elsősorban a könyvterjesztők és a nemzetközi kiadók igénylik. Jelenleg a piaci szereplők a legtöbb esetben kézi úton ragasztják fel az RFID azonosítókat a könyvekre, ezért élőmunka árán tudnak csak leltározni és a valós raktárkészletekről információkat szerezni. A vonalkódos azonosítók használatával szemben az RFID azonosítók használatához nem szükséges a könyveket átmozgatni, egyesével leolvasni. Az automatikus raktári regisztrációhoz elég, hogy a raklapon lévő könyveket áttolják egy RFID kapun, és az olvasóval összekötött rendszer egyből érzékeli a teljes csomag tételes összetételét. Erre vonatkozó automatizált technológiáról sem hazai, sem nemzetközi szinten nem tudunk, a gyártás során szabványosan beépített RFID azonosítók használata így nagy előnyt jelentene a könyvterjesztők és kiadók számára.

K+F projektünk egy olyan gyártástechnológia kidolgozását tűzte ki célul, amely segítségével a legtöbb könyvbe, albumba, magazinba és prospektusba automatikusan, szabványosan kerülne beépítésre az RFID azonosító, ami szükségtelenné tenné a későbbi költséges kézi beragasztási folyamatot.

A nyomdai technológiával gyártható elektrokromatikus felületek, okos biztonsági zárjegyek egy másik piaci igényre adnak megoldást. E területeken speciális biztonsági nyomdai termékek, például hűtött termékek folyamatos hűtésének igazolására szolgáló biztonsági matricák, valamint prémium prospektus termékek gyártását teszik lehetővé.

Az elektrokromatikus és más nyomtatható elektronikával kapcsolatos gyártástechnológia piacát főleg a csomagolástechnikai felhasználás miatt iparvállalatok, ezen belül gépgyártók, élelmiszergyártók és nagykereskedelmi szereplők jelentik.

A kialakítandó gyártástechnológia során az új elektrokromatikus felületek előállításához két szubsztrát felület között elhelyezet elektrolit és elektrokromatikus festékréteg felvitelét tervezzük. Az így kialakított nyomdai felületen lévő ábrák, piktogramok megjelenése szabályozható. Az elektrokromatikus felület aktiválása történhet ismételhető, vagy csak egyszer aktiválható módón. Az egyszer aktiválható változatot célszerű alkalmazni például olyan alkalmazásoknál, ahol fontos tudni, hogy a termék nem volt végig megfelelően hűtve.

Projektünk célkitűzése, hogy az RFID eszközök és elektrokromatikus anyagok területén jelenlévő legújabb technológiákat újszerűen alkalmazva, új nyomdaipari gyártástechnológiát és szolgáltatást hozzunk létre.

INGYENES MARKETING TIPPEK

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a legújabb marketing trendekről, akcióinkról, vegyen részt nyereményjátékainkon!