fscNéhány éve már, hogy olvashattunk olyan cikkeket, melyek azt állították, hogy divat lett a biztonság, divat lett a jótékonyság vagy divat lett a környezettudatosság. Bízzunk benne, hogy nem olyan gyorsan változó irányzatok ezek, mint az évszakokkal együtt változó frizura- és smink trendek.

A Pauker Nyomda számára a környezetvédelem ugyanis nem részfeladat, hanem küldetés. Ezért kapcsolódtunk be abba a nagyon erős láncba, mely már az erdőgazdaságokból kiindulva, a fakitermelőktől és a papírgyártókon keresztül teremt kapcsolatot a tudatos vásárlókkal. Azokkal a fogyasztókkal, akik azon túl, hogy mi kerül az asztalra, és szelektíven gyűjtik a hulladékot, még arra is nagy gondot fordítanak, hogy olyan könyvet, folyóiratot vásároljanak, mely gyártásához nem üldöztek el őshonos erdőlakó állatokat, nem pusztítottak el természetvédelmi területeket és az erdőtelepítések során nem termeltek génmódosított fafajtákat sem.

A mi nyomdánk, Magyarországon, az elsők között szerezte meg az FSC tanúsítványát, melynek célja a felelős erdőgazdálkodás támogatása.

1979892_758084557536180_956110206_nAz FSC (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács) egy független, civil, non-profit szervezet, mely azon dolgozik, hogy elősegítse a világ erdeinek felelősségteljes kezelését. Az FSC által akkreditált független tanúsító szervezetek védjegyet adnak a megfelelő erdőgazdálkodásért, valamint a tanúsított fából készült anyagok (pl. papír) mozgásának pontos és követhető nyilvántartásáért, az ún. eredetkövetési lánc fenntartásáért. A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást és az ökológiai egyensúly fenntartását. Ahhoz, hogy Ön is használhassa az FSC logót nem elég felelős forrásból származó papírt használnia, FSC minősítéssel rendelkező nyomdával kell dolgozni − amilyen a Pauker Nyomda is.

Válassza Ön is az FSC védjegyet!