Vállalkozásunk 2012 júniusában 90 528 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv, Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Technológia fejlesztés nyomdagép beszerzésével a PAUKER HOLDING Kft-nél” című pályázatával.

Vállalkozásunk a PAUKER HOLDING Kft. a nyomdaipar területén tevékenykedik, immáron tizenegyedik éve. Fő tevékenységi körünk a nyomdai előkészítő tevékenység. Termékeink a nyomdaipar széles palettáját reprezentálják, főbb tevékenységeink katalógusok, prospektusok, éves jelentések, reklámanyagok, szórólapok, folyóiratok, havi- és hetilapok, negyedéves újságok, periodikák, könyvek és egyéb speciális kiadványok nyomtatása. Napi 4 millió 4+4 oldal feletti nyomáskapacitásával nem csak a művészi igényű nyomdatermékek előállításában, hanem a nagy példányszámú nyomtatásban is élen jár.

A mai nyomdaipar a kiváló minőségről, a lehető leggyorsabb kivitelezésről és nem utolsó sorban a megfelelő piaci árról szól. Partnereinknek is ezek az igényei, ezért kerestünk egy olyan technológiát és nyomógépet, amely mindhárom piaci elvárásnak tökéletesen megfelel. A projekt megvalósulásával hozzájárulunk ahhoz, hogy a nyomdaipar még tovább erősödjön Magyarországon, és cégünk biztos szakmai háttérrel álljon a kihívások elé.

Vállalkozásunk az előzetes piaci elemzések alapján jelen projekt keretében az alábbi gépet szerezte be:

-  1 darab Heidelberg Speedmaster CD 102-5+L íves ofszet-nyomógép

Projektünk célja a piaci igények lehető leggyorsabban és legmagasabb színvonalon történő kielégítése, vállalkozásunk versenyképességének növelése. A projekt szűkebb célja, hogy a tervezett nyomógép beszerzésével termékeinket rövidebb határidőkkel tudjuk elkészíteni, valamint nagyobb termelési kapacitással jelenjünk meg a piacon. Az új technológia biztosítja a nyomda ISO szabvány szerinti nyomtatását, amelyet egy PSO nemzetközi tanúsítvány igazol.

Jelentős piaci előnyt remélünk azzal, hogy Magyarországon elsőként vezetjük be ezt a forradalmi technológiát. A menedzsment tagjai alapos körüljárással választották ki a a nyomdagépet, több külföldi nyomdában vizsgálták ezt az újdonságot, elutaztak a gép gyártási helyére, hogy általunk összeállított munkákat nyomtassanak, meggyőződve az új technológia működőképességéről.